Aller liefs uit ‘s-Hertogenbosch

– KORT VERHAAL #1 –
3

Leestijd in minuten

1394

Aantal keer gelezen

Tramkade-Den-Bosch-koudijs-kafe-meeuwenDoor de zon gekuste haren vallen wild langs haar gezicht. Met splinternieuwe sproeten en vers gespoten parfum nog glanzend op haar borst, is zij ten prooi gevallen aan een terras vol hongerige mannen. Stiekem deinst ze mee op het ritme van soul muziek. De bas is goed te voelen via het industriële bankje waar ze op zit, maar staat zacht genoeg om de gesprekken om haar heen te kunnen volgen. Hete kolen smeulen en de geur van licht verbrand vlees vult de lucht. Het gekwetter van de meeuwen boven de kade en het verkeer dat zichzelf staat te frustreren op de brug, geven haar vakantiekriebels die meer weghebben van een oplaaiende verliefdheid. Deze keer zal ze Nederlands spreken en niet net alsof doen of ze een toerist is, omdat haar wereldje zo klein is geworden. Verre landen kent zij niet, behalve uit de fotoboeken van haar ouders die zij op jonge leeftijd verloor door een vliegtuigongeluk. De lust voor het verbreden van haar horizon maakt haar onrustig, maar van iedere dag maakt zij een avontuur in eigen stad. Toch is de eenzaamheid soms zo overweldigend dat zij niet alleen verder durft.
“Jullie wilden toch spekkies?” zegt een van de mannen. Hard gelach volgde waardoor de vrouw zich aangesproken voelt. Hopelijk stopt de ober zo met denken dat zij op haar date zit te wachten en stelt hij haar de verlossende vraag met wat ze wil drinken.

De eerste slok van het koude pilsje doet het geluid even vervagen naar de achtergrond en haar ogen sluiten. Op dat moment kijkt een man tussen zijn collega’s door langs haar benen omhoog. Hij strijkt zijn vette cocoswax haar naar achteren. De print op haar zomerse jurkje doet hem denken aan het bloemetjesgordijn in zijn mini-van. Het gordijntje dat zijn moeder speciaal had gemaakt vlak voordat zijn vriendin ervandoor ging met zijn beste vriend. Na jaren alleen gereisd te hebben zouden zij dan eindelijk samen weg gaan met de bus waar hij zoveel tijd in had gestoken om die naar haar wensen op te knappen. Eigelijk was hij van plan om deze avond alleen met zijn surfboard naar zee te rijden, maar zijn collega’s stonden erop dat hij mee moest naar de team barbecue in de stad.

Terwijl zijn vrienden de verschillende smaken van de speciaal biertjes niet meer kunnen onderscheiden staat hij het vuur hoog te houden. Van achter haar zonnebril kan zij goed zijn tatoeages bestuderen die stuk voor stuk blijvende souvenirs zijn van de vele solo-trips in verre landen. Bezet met verdampende pareltjes, lijkt zijn lichaam wel een landkaart. De ober struikelt over haar rugzak vol met schetsboeken en laat het dienblad uit zijn handen kletteren. De man en de vrouw kijken tegelijk op, hun blikken kruisen. In die paar seconden dat tijd niet bestaat, flitsen hun ogen van blauw naar groen en van groen naar blauw. Het intens verlangen om elkaars huid te voelen wordt abrupt onderbroken doordat een van zijn collega’s zoveel bier uitspuugt dat het vuur van de barbecue gedoofd word. Precies op dat moment arriveert haar date. De meeuwenpoep die vol in het glas terecht was gekomen lieten de mannen niet meer bijkomen van het lachen. Haar date betaald haar rekening en ontvoerd haar direct naar een plek zonder wilde beesten, zonder avontuur.

Koudijs kafe Den Bosch kolen aan de kade Tramkade

Nikki Segers journalist fotograaf tekstschrijver Den Bosch
Koudijs kafe Den Bosch kolen aan de kade Tramkade

Aan iedereen die dit korte verhaal heeft gelezen, aller eerst: bedankt voor je tijd! Aangezien ik nog bezig ben met de studie Journalistiek Schrijven zou ik het leuk vinden om je reactie te ontvangen onderaan deze pagina. Daarnaast ben ik opzoek naar mooie (sfeer)foto’s die passen bij mijn korte verhalen. In ruil hiervoor krijg je exposure via deze website en Social Media, inclusief gepaste credits. [ CONTACT ]

Koudijs kafe tramkade Den Bosch terras met muziek.

Koudijs kafe Den Bosch kolen aan de kade Tramkade

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *